Maak het Glutenvrij

Logo

Het ontwerpen van een logo voor een blog over het glutenvrije leven. Dat kwam niet zomaar op mijn pad! Ik zag al vele (heerlijk uitziende) glutenvrije gerechten voorbijkomen via het Instagram account: glutenvrij. Gelukkig mag ik zelf nog elke pizza eten die ik tegenkom, maar voor oud klasgenootje Marit Kuperus is dat wel een ander verhaal. Een aantal jaren geleden werd er coeliakie bij haar geconstateerd. Na een lastige periode, waar ze zich heel goed doorheen heeft geslagen, weet ze nu heel goed wat er allemaal bij komt kijken wanneer je coeliakie hebt. Bij het zoeken naar informatie, recepten en tips liep Marit regelmatig vast. Want hoe moet je nu in vredesnaam boodschappen doen? Waar kun je met een gerust hart glutenvrij uit eten? Hoe pak je het aan als je op vakantie gaat? En wat doe je als je bent uitgekeken op de gerechten die je ondertussen al 100 keer hebt gegeten? Voor Marit werd het al snel duidelijk dat er 1 vast punt moest komen waar je naartoe kan gaan voor al deze informatie.

 

 

Het logo


Als aanvulling op haar succesvolle instagram account wilde ze een blog starten zodat alle informatie makkelijker te vinden is en er veel meer ruimte is voor foto's en teksten. We zijn in gesprek gegaan over haar ideeën en plannen voor de blog en ze vertelde dat ze graag alle onderdelen van de blog in het logo weer terug wilde zien. Dus niet alleen 'het glutenvrije eten' maar ook de recepten, producten, restaurants, enz. Daarbij moest het logo ook een bepaalde gezelligheid uitstralen en was zwart-wit sowieso geen optie. Door met iconen te werken die voor verschillende dingen symbool staan,  spreekt het al redelijk voor zich. Om het idee van het glutenvrije platform en de gezelligheid weer te geven, staat alles samen in een cirkel. 

 

Online deelt Marit met een heleboel liefde de informatie, recepten, struggles, glutenvrije restaurant en interviews voor alle mensen die glutenvrij moeten of willen eten op haar blog!